BLOG – FINAL

Agátový med

O mede  Agátový med pochádza zo stromov, ktoré sa nazývajú biely, falošný alebo americký agát. – má delikátnu chuť s podtónom vanilky a dobre sa…
Read More

Slnečnicový med

O mede   Slnečnicový med patrí medzi kvetové medy, ktorý včely produkujú prevažne z kvetov slnečníc. – má žltú až oranžovú farbu – je príjemnej…
Read More

Medovicový med

O mede   Medovicový med sa vytvára pri premnožení vošiek prevažne na listnatých a zmiešaných porastoch. Prevažne má tento med červenohnedú, tmavohnedú alebo niekedy až…
Read More

Aké sú kvalitné medy zo Slovenska?

Vedeli ste, že sa vďaka pestrej prírode na Slovensku vyrábajú rôzne druhy chutných a kvalitných medov? Najčastejšie sa však jedná o kvetové, medovicové, prípadne zmiešané medy. Poznáte…
Read More
snowy countryside with field in winter day

Ako zlepšiť imunitu počas zimy?

Všetci dnes veľmi radi riešia imunitu  a otázky s ňou súvisiace. V televízii vidíme denne veľmi veľa ponúkaných prípravkov na “zaručené ” zlepšenie imunity. Imunita je však komplexná…
Read More
decorative coniferous christmas wreath on wall in room

Poznáte vianočné tradície a zvyky?

Bezpochyby Vianoce sú najkrajším obdobím v roku, kedy si pripomíname narodenie Ježiša Krista. Vianočné tradície a zvyky sa rôznia od krajiny ku krajine. Od regiónu k regiónu.…
Read More
serious woman writing in notepad looking at laptop

Ako nevyhorieť v práci?

Rýchly stresujúci život, veľa práce, starosti v rodine. Niekedy nám denná rutina už prerastá cez hlavu. Burnout, alebo vyhorenie v práci, znamená, že vďaka vysokému pracovnému tempu…
Read More
medieval fortress on seashore against grassy hill

Najkrajšie miesta Turecka

Máte radi prírodné pamiatky a kultúrne pamiatky, radi sa kocháte atraktivitami ? Všetkého je v Turecku dostatok ! Turecko je veľmi podmanivou a zaujímavou krajinou plnou orientálnej…
Read More

Ako chutí jedlo v Taliansku?

Všetci milujeme taliansku pizzu, cestoviny, prosciutto a rôzne vína. Pri vyslovení slova Taliansko ihneď každému napadne ako prvé  pizza. No talianska gastronómia nie je len o pizzi.…
Read More

Aká je anatómia včely?

Aká je anatómia včely? Rozmýšľali ste niekedy nad tým z čoho je vytvorená kostra včely  a aká je jej štruktúra? Je to priam neuveriteľné, čo všetko sa…
Read More

Med prospieva vašemu zdraviu

Prečo pravidelne konzumovať med?​ Med, ktorý je bežne vnímaný ako sladidlo do nápojov, skrýva doposiaľ nevyužívaný potenciál. Môže byť užívaný nielen ako potravina, ale aj ako doplnková…
Read More

Zdravie, šport a med​

Prečo práve med?​ Včelí med obsahuje neskutočne veľa prírodných látok, ktoré majú blahodárny účinok na naše zdravie. Dnešné prístroje v mede detekujú viac ako 3000 rôznych…
Read More

Základné informácie o mede

Med a cukor​ Med sa všeobecne považuje za prirodzenejší pre organizmus, pretože biely cukor spolu s glukózo-fruktózovým sirupom sú priemyselne spracované z cukrovej trstiny, cukrovej repy…
Read More

Pridaj sa k nám

BLOGGER Pomôžeš nám bojovať proti vymieraniu včiel? Chcel/a by si písať články pre náš BLOG a podporiť správnu vec? Zviditeľni u nás svoje myšlienky  Čo…
Read More

Jedlo v Turecku

Tak, ako je Turecko rozmanitá a nádherná krajina, takisto rozmanitá je aj turecká gastronómia.  Turecká kuchyňa patrí medzi najlepšie kuchyne na svete.  Naozaj chutí výborne a aj…
Read More

Malinový med

O mede Malinový med pochádza z nektáru kvetov lesných malín. Patrí medzi veľmi vzácne medy. – má tmavšiu jantárovú farby – v zahraničí je známy…
Read More